G? til hovedsiden

Retningslinjer for personvern


Du kan stole p? oss

Vi i IKEA er opptatt av at du som kunde skal v?re trygg p? at vi behandler de opplysningene du gir oss p? en sikker m?te. Nedenfor kan du lese hvordan vi samler inn og behandler opplysningene om deg, hvilke parter vi samarbeider med, og hvordan du kan slette data om deg selv.


Vi f?lger Norsk lov

IKEA Norge er underlagt Norsk lov, og vi f?lger de til enhver tid gjeldende regler for personopplysninger og behandling av disse.
Siden vi er et globalt selskap, kan vi bli p?lagt ? bist? internasjonale myndigheter med informasjon. Dette knytter seg eksempelvis til eksportkontroll, ?konomiske sanksjoner, sanksjoner, anti-korrupsjonsarbeid etc.


Du har rett til ? vite hva vi vet om deg

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert p? deg, og du kan n?r som helst ta kontakt med oss for ? f? en slik oversikt (personopplysningsloven 18, 1. ledd). Vi svarer deg senest innen 30 dager etter at du har tatt kontakt, og det er kostnadsfritt for deg.


Du har rett til ? f? personopplysningene dine korrigert eller slettet

Du kan n?r som helst be oss om ? rette opp uriktige personopplysninger, eller f? lagt til nye opplysninger om du mener de vi har er ufullstendige. Du kan ogs? n?r som helst be oss om ? f? personopplysningene dine slettet. I tillegg kan du p?legge oss begrensninger i behandlingen av personopplysningene dine. ?nsker du ? oppdatere kontaktinformasjonen din? Ring oss p? 915 02340.


N?r deler du informasjon med oss?

Det er frivillig ? gi fra seg personlig informasjon. Eksempler p? situasjoner der du deler dine personopplysninger er:
? Registrerer deg som IKEA FAMILY medlem
? Oppretter en brukerprofil p? IKEA.no
? Handler p? IKEA.no
? Registrerer deg p? nett for ? f? tilsendt katalogen
? Returnerer varer i bytte/retur-avdelingen
? Blir med i en konkurranse
? Er i dialog med v?rt kundesenter (for eksempel i forbindelse med avtale om hjemlevering)

Vi vil bare be om personopplysninger som er n?dvendige for det aktuelle form?let.


IKEAs kundeprofiler

Hos oss kan du ha to ulike kundeprofiler, og hvilke av disse du velger er avhengig av behovet ditt..

1. Opprette en kundeprofil p? IKEA.no hvor du kan bruke planleggingsverkt?yene v?re for blant annet kj?kken og garderobe. Disse opplysninger lagres p? v?re interne servere. Dersom du har handlet p? IKEA.no, kan du velge ? lagre opplysninger, s? du slipper ? fylle ut dette neste gang du handler. Hvis kontoen din har v?rt inaktiv i to ?r, forbeholder vi oss retten til ? deaktivere den.


2. IKEA FAMILY er medlemsklubben v?r, som er ?pen for alle over 18 ?r. Du kan bli medlem her p? IKEA.no eller p? ett av varehusene v?re. Her kan du velge om du vil motta nyhetsbrev og/eller SMS fra oss. Dersom du har takket ja til ? motta nyhetsbrev, blir disse tilpasset deg p? best mulig m?te. Da tar vi utgangspunkt i dine demografiske opplysninger (kj?nn, alder, adresse), og kan i noen tilfeller ogs? koble opp kj?pshistorikken i IKEA FAMILY-kontoen din i opptil maksimalt 5 ?r fra hvert kj?p. Hvis kontoen din har v?rt inaktiv i tre ?r, forbeholder vi oss retten til ? deaktivere den.


Informasjon knyttet til betaling og levering

N?r du handler p? IKEA.no, m? vi forsikre oss om at alle opplysninger rundt betaling og levering er kvalitetssikret. Innenfor disse omr?dene samarbeider vi med betrodde tredjeparter som ACI Worldwide og Viatel. Opplysningene dine blir lagret til vi er sikre p? at handelen er trygt gjennomf?rt. Det er Bring Express som er samarbeidspartneren v?r innenfor transport, og som s?rger for at alle bestillinger blir levert til riktig adresse. Montera AS er samarbeidspartneren v?r for montering. Disse partnerne har bare tilgang til den informasjonen de trenger for ? utf?re tjenestene de leverer.


Deler vi din personlige informasjonen med andre?

Vi vil aldri selge eller utlevere dine personlige opplysninger til en tredjepart for bruk av informasjon til andre form?l enn beskrevet i denne personvernerkl?ringen. Vi sikrer at dine personlige data er beskyttet n?r de sendes utenfor IKEA-gruppen til betrodde samarbeidspartnere. Vi s?rger for at tredjeparter holder dine data konfidensielle, og at det er prosesser p? plass for ? beskytte dine data. Hver tredjepart er forpliktet til ? s?rge for at dataene behandles i samsvar med loven.


Cookies / informasjonskapsler

Cookies er sm? informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som husker hvilke sider du har bes?kt. P? IKEA.no bruker vi cookies for ? se hvordan kundene v?re bruker nettsidene v?re, slik at vi kan gj?re dem bedre og mer relevante. Cookies er knyttet til IP-adressen din, og er ikke knyttet til andre personlige opplysninger. Hvis du ikke ?nsker at denne informasjonen skal registreres n?r du bes?ker IKEA.no, kan du velge dem bort under "Internet options" i nettleseren din. Se hvordan du endrer innstillinger for cookies her


Tredjeparts cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for ? gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn p? IKEA.no. Dette er data basert p? innhold og sider du har bes?kt hos oss. I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene v?re blir brukt for ? kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse bruke cookies for ? kunne observere hvordan brukerne navigerer seg gjennom nettstedet. Informasjonen i informasjonskapslene vil bli aggregert (anonymisert) f?r de sendes til tredjepart, som vil si at vi ikke kan identifisere deg som person gjennom denne informasjonen. Tredjepartsakt?rer vi bruker er Adform, Facebook, YouTube og Google.


Annonsestyring

Vi benytter verkt?y for styring av annonser og for ? holde oversikt over trafikk fra betalte kanaler. Verkt?yene vi bruker til dette er Facebook, Google og Adform. Disse verkt?yene brukes for ? vise annonsene v?re p? eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene, eller cookies som de ogs? kalles, brukes for ? holde rede p? hvilke annonser som vises, telle antall visninger, klikk osv. Dette gj?res p? anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Hvis du ?nsker at vi ikke skal fange opp disse dataene fra deg, kan du melde deg av her:

Avmelding fra Adform: http://www.gzw3d.com/privacy-policy/en/

Avmelding fra Facebook: http://www.gzw3d.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Avmelding fra Google: http://www.gzw3d.com/ads/answer/2662922?hl=en


Dataportabilitet

Du har muligheten til ? kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til ? ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.


Kameraoverv?king

Vi kan bruke kameraoverv?king i varehusene v?re av sikkerhetshensyn. Vi sletter alle opptak senest 7 dager etter at opptakene er gjort. Dersom det er sannsynlig at opptaket vil bli utlevert til politiet i forbindelse med etterforskning av straffbare handlinger eller ulykker, kan opptakene oppbevares inntil 30 dager.


Nyhetsbrev og SMS

Du kan abonnere p? nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss med inspirasjon og tilbud p? IKEA.no. Du kan abonnere p? dette gjennom IKEA FAMILY-profilen din, her kan du ogs? melde deg av hvis du ?nsker.


Katalog tilsendt i posten

N?r den nye katalogen kommer p? h?sten, har vi lyst til dele den med s? mange som mulig. I den forbindelse kj?per vi av og til adresser fra Bring (tidligere Posten), s?kalt adressert reklame. Derfor kan det hende du f?r en katalog i posten, selv om du har en ?nei takk til uadressert reklame? p? postkassen din. Dersom du ikke ?nsker ? motta adressert reklame generelt, kan du reservere deg mot dette p? Altinn p? denne lenken.

Hvis du ikke har mottatt katalogen, og ?nsker den likevel, kan du f? den tilsendt i etterkant ved ? registre dette p? IKEA.no. Vi ber om navn og fullstendig postadresse for ? sende den til deg, og vi sp?r ogs? etter e-post-adresse og telefonnummer i tilfelle det oppst?r problemer med leveringen.


Si gjerne i fra

Dersom du mener at vi har brutt personvernregelverket har du mulighet til ? klage til Datatilsynet. Har du sp?rsm?l om IKEAs retningslinjer for personvern og/-eller personopplysningene, klikk her eller ring oss p? 915 02340.


Opphavsrett

Innholdet p? denne nettsiden er beskyttet av opphavsretten og tilh?rer IKEA. ? Inter IKEA Systems B.V. 1999C2017.
Informasjonen p? denne nettsiden, inkludert tekst, bilder og lyd, m? ikke reproduseres, endres, overf?res eller lagres til annet enn private form?l, eller der det er spesifisert. ? endre innholdet p? denne nettsiden er strengt forbudt. Lovovertredelser forf?lges.


Varemerke

De varemerkene som finnes p? nettsiden tilh?rer IKEA og er beskyttet av lov om varemerker. Det er ikke tillatt ? bruke IKEA-varemerker i papirform, digitalt eller i andre media.
Informasjonen p? denne nettsiden kan inneholde tekniske og typografiske feil. Informasjonen kan endres uten forvarsel.



Sist oppdatert: 03. november 2017